Social Memo's

Social Sofa's in Den haag en Nootdorp op de foto gezet

Op vrijdag 25 februari moesten we in Leidschendam zijn. Ik heb mijn kansen waar genomen en een aantal Social Sofa in de wijken Leidschenveen en Ypenburg op de foto gezet. Het weer zat niet echt mee maar na een flinke bui lukte het toch om de Social Sofa aan de Westvliet bij  het Yuverta Vmbo-school te fotograferen. Daarna doorgereden naar Leidschenveen. Daar staat een Social Sofa aan de Steentijdsingel op de hoek bij het winkelcentrum. Een vrolijke mozaïek bankje met de tekst 'Jij blij, ik blij, wij blij'. Van daaruit door naar Nootdorp de Friendshipring. Een mooie Social Sofa bij het centraal gelegen speelterrein. Wat klimtoestellen en een fel blauwe rubberen 'mat' onder deze toestellen. Als laatste heb ik de Social Sofa bij het kantoor van Middin nog bezocht. Deze staat voor het pand. Middin is een van de initiatiefnemers van deze Social Sofa. Het is de 50ste Social Sofa in Den Haag.

Lees meer »

Website aanpassingen januari 2022

In januari heb ik hard gewerkt om de eerste pagina's waar alles van een plaats wordt neergezet af te ronden. Het vinden van een goed format is nu wel afgerond. De meeste pagina's hebben nu deze layout. Ik ben nu bezig de diverse pagina's aan te vullen met tekst. In de afgelopen maand heb ik de volgende plaatsen helemaal afgewerkt.

Lees meer »

Social Sofa's in Woerden en Delft op de foto gezet

Vrijdag 4 februari gingen we weer richting Den Haag. We hebben nu een kleine omweg gemaakt naar Woerden. De eerste staat bij de Barwoutswaarder geplaatst in april 2014. Het hele maken van de Social Sofa was in ongeveer drie weken geklaard. In Studio 136 is al het werk uitgevoerd. Deze kijken nu uit op de plek waar deze Social Sofa geplaatst is. Aan de Oude Rijn bij het jaagpad. De tweede staat aan het Gardameer.  Hij is geplaatst in mei 2016. Aan de rand van het Waterrijk bij het speeltuintje Cattenbroekerplas. Als je op de Social Sofa zit kun je van het mooie uitzicht over het Gardameer genieten. 

Lees meer »

Foto's van Harmelen

Donderdag 3 februari 2022. Een beetje druilerig weer maar toch besloten om in Harmelen te gaan kijken naar de Social Sofa. Op Internet is er niets van te vinden. Ter plaatse blijkt er een plaatje op gemonteerd wat me iets verder hielp. Op het grasveldje en bij de bank lagen veel takjes. Dat was weer een werk om de foto achteraf op te schonen. Kijk maar eens op de pagina van Harmelen.

Lees meer »

Foto's van Schijndel/Wijbosch en zoekgeraakte bankjes

Zondag 30 januari heb ik van een aantal Social Sofa in Schijndel foto's gemaakt. Per toeval kom ik erachter dat ik de Social Sofa's bij de Kappitelstraat nog niet op de kaart had staan. Snel nog even gedaan. In Schijndel deze en een in de Kerkendijk op de foto gezet. Deze laatste heeft nogal wat steentjes verloren. De andere Social Sofa bij de Kerkendijk en aan de Hertig Jan 2 -laan stonden niet meer waar ze op 4 december 2010 geplaatst zijn. Omwonenden konden me niet vertellen waar deze gebleven zijn. Ook de bank die op dezelfde dag aan de kruising van de Wijbosscheweg met de Schoolstraat in Wijboschgeplaatst is niet meer op die plek te vinden.

Lees meer »

Foto's van Veldhoven - Parklaan

Vandaag maar eens de Social Sofa in Veldhoven bij Merefelt voor de deur op de foto gezet. Ik woon er zo ongeveer om de hoek maar deze had ik nog steeds niet op de foto gezet. Helaas staat hij voor de foto niet op een erg mooie plek. Er staan paaltjes voor en een aantal grote bakken achter. Weinig ruimte om deze mooi op de foto te zetten. Jullie zullen het resultaat op termijn op de Veldhovense pagina zien. Voor de bewoners van Merefelt is het natuurlijk wel een mooi plekje om even te zitten en een babbeltje te maken.

Lees meer »

Foto's van Kerkwijk, Ammerzoden en enkelen in 's Hertogenbosch

Vandaag, zaterdag 1 januari,  waren we in Vianen geweest. In de buurt heb je een aantal plaatsen met Social Sofa's. Onderweg naar huis zouden we langs Culemborg, Geldermalsen en Waardenburg kunnen gaan. Echter in Culemborg en Waardenburg staan de Social Sofa's niet direct op een plaats waar je als de deuren gesloten zijn foto's kan maken. Ik koos er dus voor om de bankjes van Kerkwijk, Ammerzoden en als de tijd mee zat aan de noordkant van Den Bosch te fotograferen. Het weer was redelijk somber. Altijd jammer voor de foto's.

Lees meer »

Het begin is er

In 2020 ben ik begonnen om foto's te maken van Social Sofa's.  Nu begin januari 2022 heb ik al zo'n 93 bankjes op de foto staan.  Ik heb, met behulp van internet en informatie van Johan Verstrate, van bijna alle Social Sofa's de locatie in beeld gebracht op de landkaart die je op deze website terug kan vinden. Ik heb een mooie vorm gevonden om per plaats de informatie en foto's van de Social Sofa's te plaatsen.

Lees meer »