Nijmegen

Nijmegen is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, dicht bij de grens met Duitsland. De gemeente is qua inwonertal de grootste stad van Gelderland en daarnaast de tiende van Nederland. De stad ligt grotendeels op de zuidelijke oever van de Waal, aan de voet van een stuwwal. Na de Tweede Wereldoorlog breidde de stad zich naar het zuiden en westen uit. Hierna werd de stap gewaagd naar het noorden over de rivier heen naar de Waalsprong, dat is de Vinex-locatie van Nijmegen. In het gebied tussen de al bestaande dorpen Lent, Ressen en Oosterhout is vanaf eind jaren negentig nieuwbouw gepleegd. Nijmegen heeft een lange geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. Als Ulpia Noviomagus Batavorum kreeg het rond het jaar 100 marktrechten. In 1230 werd Nijmegen vrije rijksstad en in 1402 hanzestad. Nadat Nijmegen tussen 1655 en 1679 al eens een Kwartierlijke Academie huisvestte, is de stad sinds de komst van de Katholieke Universiteit (de huidige Radboud Universiteit) in 1923 een universiteitsstad.
     Oppervlakte:         57.63 km²
     Coördinaten:         51° 50′ 0″ NB, 5° 52′ 0″ OL
     Inwoneraantal:     177.605 (jul. 2021)


Nijmegen - Batavierenweg  


Nijmegen - Fanfarestraat


Nijmegen - Julianapark


Nijmegen - Kronenburgerpark


Nijmegen - Malvert


Nijmegen - Slotemaker de Bruïneweg


Nijmegen - Zwanenveld

Op 15 december 2016 zijn er twee bankjes en poefjes onthuld in het Buurtcentrum De Grondel aan het 'Blokker plein'. De poefjes gingen uiteindelijk naar twee scholen en de bankjes kwamen op het 'Blokker plein' en in het Geologenpark. De Social Sofa later zijn verplaatst naar de  Nutsschool, Lankforst .  De ander is verplaatst naar de Geologenstrook aan de van Schuylenburgweg.


P.S. Er staan in deze plaats nog een zevental bankjes meer. Ook is er nog een in de maak voor de Gildenkamp. Zie ook de landkaart. Zodra ik die gefotografeerd heb zullen ze hierbij komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.