Beek en Donk

Beek en Donk is een tweelingdorp, voormalige heerlijkheid en voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Peelrand. Per 1997 ging de gemeente op in de fusiegemeente Laarbeek.
     Oppervlakte:        16.80 km²
     Coördinaten:       51° 32′ 5″ NB, 5° 37′ 49″ OL
     Inwoneraantal:    10.745 (jan. 2021)


Beek en Donk - Heesweg


Beek en Donk - Kampenweg

De Stichting Vrienden van Zorgboerderij ‘De Liesvelden’ is opgericht door medewerkers en vrijwilligers van Zorgboerderij ‘De Liesvelden’ met als doel het bieden van financiële ondersteuning aan activiteiten en middelen van Zorgboerderij ‘De Liesvelden’ die niet uit haar budget kunnen worden bekostigd. Zorgboerderij De Liesvelden heeft als doelgroep voornamelijk ouderen, mensen met een vorm van dementie, maar ook jonge mensen met een vorm van dementie, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een niet aangeboren herstenletsel. Vanuit Stichting vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden is de social sofa mede mogelijk gemaakt door gemeente Laarbeek, de dorpsraad Laarbeek en stichting welzijn zorg Helmond. Ze hebben een jaar lang met een enthousiaste groep vrijwilligers gemozaïekt. De Mozaïekbank is geplaats in het buitengebied gemeenten Laarbeek aan de Kampenweg/Putweg. Op 14-04-2019 was de mozaïekbank klaar!!!


Beek en Donk Lage Heesweg

Op 21 september 2013, Burendag, werd de zesde Social Sofa in de gemeente Laarbeek, ook bekend als Beek en Donk aan de Lage Heesweg onthuld. Dit alles doordat Zus van den Eijnden op zoek was naar iets om het buurtgevoel te versterken. Zij was lid van het bestuur van de buurtvereniging Octopus en vond het belangrijk dat er van alles georganiseerd wordt om de buurt te laten bruisen van het leven. Het maken van een Social Sofa sprak haar wel aan en heeft alles in het doel gesteld om dit te realiseren. Wethouder van Briels heeft de Social Sofa onthuld en daarbij een woordje gesproken. Ook de Octupus-band heeft van zich letterlijk laten horen.


Beek en Donk - Nachtegaallaan


Beek en Donk - Otterweg


Beek en Donk - de Wieken


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.