Bergeijk

Bergeijk is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De gemeente Bergeijk maakt deel uit van het kaderwetgebied SRE. De gemeente Bergeijk (geschreven met ij) is in 1997 ontstaan door de herindeling van de gemeenten Bergeyk, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven. Hoewel van oorsprong een agrarische gemeente neemt toerisme en recreatie een steeds belangrijkere plaats in.
     Oppervlakte:         69.00 km²
     Coördinaten:         51° 19′ 14″ NB, 5° 21′ 30″ OL
     Inwoneraantal:     10.600 (jan. 2021)


Bergeijk - Eerselsedijk 2

Woongebouw ’t Hofhuys is gelegen aan de rand van Bergeijk met aan de ene zijde een bosrijk gebied, en aan de andere zijde het kloppende hart van Bergeijk met zijn winkels en gezellige terrasjes. Bij de entree van het gebouw staat een gezellige Social Sofa. Deze is daar geplaatst op 2 mei 2018.


Bergeijk - Treurenberg

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van buurtvereniging De Treurenberg is een social sofa geplaatst bij speelveld 'De Gist' op 't Loo. De buurtbewoners hebben de beschilderde sofa, die in Duizel geplaatst was in 2008, in 2016 naar Bergeijk ’t Loo gehaald. En dit bankje opgevrolijkt met mozaïeksteentjes. Op 26 augustus 2016 waren de tegels waarop het bankje kwam te staan al klaar. En na weken werk werd het bankje op 8 oktober hierop geplaatst met een feestelijke onthulling door buurtvereniging de Treurenberg.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.