Bladel

Bladel is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Bladel, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De plaats is gelegen in de regio de Kempen. De gemeente is in 1997 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Bladel en Netersel en Hoogeloon, Hapert en Casteren.
     Oppervlakte:         25.94 km²
     Coördinaten:         51° 21′ 58″ NB, 5° 12′ 54″ OL
     Inwoneraantal:     10.465 (jan. 2021)


Bladel - Bergmolen

Deze Social Hocker staat op de binnenplaats van de Franciscusschool in Bladel.

Deze foto is genomen vanaf het parkeerterrein achter de school. Ik moet hier nog een keer meer foto's van maken.


Bladel - Burgemeester van Houdtplein

De KBO-afdelingen behartigen de belangen van ouderen in hun eigen dorp. Zij organiseren een gevarieerd programma met educatieve, sportieve en recreatieve activiteiten. KBO-afdeling Bladel stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van de ouderen in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, in de meest ruime zin van het woord. In 2016 bestond de KBO Bladel 60 jaar. In dat jaar hebben ze een door eigen leden gemaakte Social Sofa aangeboden aan de gemeenschap van Bladel ter gelegenheid van dit jubileum.

Rabobank De Kempen heeft bij een financiële bijdrage gedaan aan de mozaïekbank. De KBO heeft een bedrag van €1600 gekregen. Ook al waren de kosten van de bank hoger, het is mooie geste van de Rabobank.

Het ontwerp van de bank komt van Karin van den Boomen uit Veldhoven. Aan de hand van verschillende ideeën is Karin aan de slag gegaan. Het bankje moest weerspiegelen waar de KBO voor staat: samenwerken, sociale contacten, ontmoeten en verbinden en activiteiten van 1956 tot 2016 (fietstochten, koersbal, enz.). Karin heeft meerdere ontwerpen voorgelegd aan een groep KBO-vrijwilligers, die het ontwerp zouden gaan vormgeven. Na enkele bijeenkomsten is Karin het concept verder uit gaan werken tot een definitief ontwerp. Het kunnen weerspiegelen wat een ander in gedachten heeft, daar haalt ze haar mijn energie uit. De mozaïekbank werd gebouwd in het handwerklokaal van de oude praktijkschool van Pius X aan de Christinelaan. Zeventien vrijwilligers van KBO Bladel hebben het ontwerp omgezet in de Social Sofa. In ruim 14 weken hebben ze de klus geklaard.

Op 30 oktober 2016 was het zover. Tijdens de koopzondag onthulde de oudste inwoonster van Bladel mw van Sambeeck (103 jaar!) samen met loco burgemeester Wim van der Linden de Social Sofa na de overhandiging door voorzitter Ton Goossens. Locoburgemeester Wim van der Linden, die de honneurs van de zieke burgemeester Boy Swachten waarnam.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.