Boekel

Boekel is een gemeente op de Peelrand in het oostelijk deel van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast de hoofdplaats Boekel liggen in de gemeente ook de kernen Venhorst en Huize Padua. De naam van de gemeente verwijst naar een boom, de beuk. Het wapen van Boekel werd op 14 oktober 1818 aan de Noord-Brabantse gemeente Boekel toegekend. De gemeente werd in 1810 afgesplitst van de heerlijkheid Uden, met daarin de plaatsen Uden, Zeeland en Boekel.
     Oppervlakte:         34.52 km²
     Coördinaten:         51° 36′ 0″ NB, 5° 40′ 0″ OL
     Inwoneraantal:     11.021 (jul. 2021)

Boekel - Sint Agathaplein

Op 18 december 2014 is dit bankje geplaatst op het Sint-Agathaplein in Boekel. Het is gemozaïekt met de Brabantse vlag. Het is een cadeau van de provincie aan Boekel ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan dat het dorp in 2013 vierde. De bank moet dienst gaan doen als ontmoetingsplek voor buurtbewoners en passanten is de bedoeling. Het gemeentebestuur is erg blij met het cadeau.


Boekel - Burgtstraat

Samen met vele vrijwilligers en medewerkers is maanden gewerkt om een mozaïekbank te maken in de sfeer van Brabant, Zorg kleuren. Een leuk initiatief om samen aan de bank te werken. Deze bank is het pronkstuk van Marietje van Boerdonk die de bank geschonken heeft aan de bewoners van Sint-Petrus. Marietje wilde in het kader van 10 jaar nieuw Sint-Petrus een cadeau schenken. En met het mooie resultaat van deze mozaïek bank, kan ze oprecht trots zijn. Het is een bank waar men jaren plezier aan zal beleven bij de hoofdingang van Sint-Petrus. Op vrijdag 14 oktober 2016 is deze daar geplaatst.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.