Gemert

Gemert is een verstedelijkt dorp in de gemeente Gemert-Bakel in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Peelrand. Tot de gemeentelijke herindeling in 1997 was het een zelfstandige gemeente. Gemert heeft de wereldprimeur van de eerste volledig constructief voorgespannen 3D-geprinte betonnen fietsbrug. Deze bijzondere fietsbrug is ontwikkeld door BAM Infra in samenwerking met TU Eindhoven.
     Oppervlakte:         19.87 km²
     Coördinaten:         51° 33′ 21″ NB, 5° 41′ 12″ OL
     Inwoneraantal:     16.820 (jan. 2021)


Gemert - Ridderplein

Maandag 27 oktober 2014 werd, als cadeau, op het Ridderplein in Gemert deze aangeboden aan de Gemertse gemeenschap. Renée van de Kerkhof (illustrator) heeft verschillende tekeningen van de cliënten van DATwerkt, een onderdeel van Diomage, omgezet in een ontwerp voor deze sofa. Diomage, LEVgroep, Dorpsondersteuners en BSO Toppie van Actief4Kids stoken de handen ineen om deze te bewerken met mozaïek. De wethouder Jan Bevers mocht het geschenk mee onthullen. De bank ik gemaakt door medewerkers en vrijwilligers van Diomage en Datwerkt. De wethouder denkt dat het maken een monnikenwerk gewesst is en vind het kanp dat ze het voor elkaar gekregen hebben.


P.S. Er staan in deze plaats nog meer bankjes. Zie ook de landkaart. Zodra ik die gefotografeerd heb zullen ze hierbij komen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.