Son en Breugel

Son en Breugel is een gemeente en woonplaats in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van ''s-Hertogenbosch. De gemeente bestaat uit de kerkdorpen Son en Breugel die op korte afstand tegenover elkaar aan de Dommel liggen. 
     Oppervlakte:        26.67 km²
     Coördinaten:       51°30'58"NB, 5°30'7"OL
     Inwoneraantal:    17.605 (jul. 2021)


Son en Breugel - Ekkersrijt

Over deze SocialSofa heb ik geen verder informatie kunnen vinden. Hij staat voor het gebouw van Rhenus Logistics op het industrieterrein in Son.


Son en Breugel - van Gentlaan

De wedstrijd mozaïekbankjes ontwerpen is gewonnen door Fenne Vervoort (8), Bo Lathouwers (9) en Len van der Zalm (75).  De bank in Breugel is een ontwerp van Len van de Zalm, ook de meest fanatieke mozaïeksteen plakster, en Bo Lathouwers. Len heeft veel groen in haar ontwerp en 'het gebroken hart' van Son en Breugel, zoals de splitsing van Son en Breugel. Het eeuwige conflict van het centrum en kerk. Bo heeft de achterkant ontworpen met haar tekening van 'Vlinderliefde'. Deze achterkant staat vol met vlinders en hartjes. 'Liefde is dat je een beetje bij elkaar komt.' waarbij Bo dacht aan de bedoeling van de deze bankjes. In een tent voor het onderkomen van vluchtelingenwerk aan de Genovevastraat zijn de bankjes gemozaïekt. Op 28 september 2019 zijn de Social Sofa's onthuld, Burendag was het. Een betere dag was er niet, een dag met als functie 'elkaar ontmoeten'. En dat is precies ook de functie van deze twee Social Sofa's die Son en Breugel staan. Veel dorpsgenoten hielpen mee bij het beplakken. Daar begonnen al mooie ontmoetingen tussen mensen." En zo ontstonden er van kale banken twee schitterende Social Sofa's.


Son en Breugel - Raadhuisplein

Fenne heeft een tekening 'Ons Dorpsgezicht' gemaakt. Twee kerken, de grote is van Breugel en de kleine is van Son. Bootjes zoals die in het kanaal liggen en op de achterkant staan de logo's van de gemeente en de LEVgroep, omringd door de rood-witte blokjes zoals de kleuren van Brabant. Zoals hierboven te lezen is zijn de twee bankjes in Son en Breugel tegelijk gemaakt en geplaatst. Het bankje in Son was geplaatst op het 17 Septemberplein. Op 17 september 2020 is in een commissievergadering Burgerzaken de wens geuit tot verplaatsing binnen het centrum. De Social Sofa is eind 2020/begin 2021 verplaatst naar het Raadhuisplein, op het hoekje tegenover het gemeentehuis. Daar is er geen concurrentie van andere bankjes en komt de sofa beter tot z’n recht.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.