Veghel

Veghel is een plaats in de gemeente Meierijstad, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Veghel is gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. In 1225 wordt Veghel voor het eerst genoemd als Vehchele. Wegens stedelijke ontwikkeling vanaf midden 19e eeuw werd Veghel later de Parel van de Meierij genoemd, verwijzend naar de regionale functie van Veghel in de Brabantse Midden-Meierij. Veghel ligt aan het nationaal landschap Het Groene Woud.
     Oppervlakte:        42.02 km²
     Coördinaten:       51° 37′ 0″ NB, 5° 32′ 0″ OL
     Inwoneraantal:    32.585 (jan. 2021)


Veghel - Noordkade

In het kader van 20 Tinks is een mooi project gestart voor en door alle medewerkers van Tinks om dit te vieren. Er is maandenlang gewerkt door medewerkers en hun begeleiders van Tinks. Tinks is gestart als dagbesteding van SWZ in Den Bosch, Rosmalen en Boxtel. In 2000 is Kook Kunst Tinks hieruit ontstaan. Destijds heette het nog Galerie Atelier Tinks. In 2015 kreeg men de kans om een ruimte in de Proeffabriek in Veghel te huren. Kook Kunst Tinks staat voor de kernwoorden ‘samen, vriendschap, respect, plezier, werk en integratie’. Bedrijfsleider Alma schuur vervolgt:

 “Daardoor was de stap naar een Social Sofa voor ons snel gemaakt: een bank waar iedereen kan aanschuiven en met elkaar in gesprek kan gaan.” Bij de ingang van de Proeffabriek is op vrijdag 27 november in de middag deze Social Sofa onthuld. De bank is in het atelier van Tinks voorzien van het mozaïekwerk met afbeeldingen van erfgoedcomplex de Noordkade. 

In het filmpje zie je het werk aan de Social Sofa.


Veghel - Stadhuisplein

Op donderdag 1 juli 2010 is door wethouder Riny van Rinsum het inlooppunt van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), in Veghel, met de onthulling van de ‘Social Sofa’ geopend. Het CJG was destijds recht tegenover het gemeentehuis van Meierijstad. De Social Sofa staat daar nog steeds.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.