Den Burg 

Den Burg is een dorp in de gemeente Texel in de provincie Noord-Holland. Den Burg is het grootste dorp op het Nederlandse Waddeneiland Texel. In het dorp staat ook het gemeentehuis van de gemeente Texel, een openbare bibliotheek, een bioscoop en een zwembad.
     Oppervlakte:         2.58 km²
     Coördinaten:         53° 3′ 21″ NB, 4° 47′ 46″ OL
     Inwoneraantal:     7555 (jan. 2021)


Den Burg - Molenstraat

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Eindelijk op 3 mei 2018 konden de medewerkers van woonzorg-complex aan de Molenstraat in Den Burg een begin maken met het invullen met mozaïek steentjes van de ontwerpen. Het had even geduurd voordat er een geschikt gebouw gevonden was om het mozaïekwerk te verrichten. Het ontwerp is getekend door de bewoners van de Molenstraat. De Waerden aan de Molenstraat is een woon-complex bestaande uit 16 appartementen voor ondersteund wonen van mensen die begeleiding nodig hebben. De helft voor bewoners die intensieve zorg nodig hebben. De Social Sofa is door Woontij cadeau gegeven bij de opening van het nieuwe complex aan de Molenstraat. Er staan diverse Texelse zaken op de bank zoals een vuurtoren, schapenboet en vissersboot. Maar ook een tekening van een poes van een van de bewoners. Het eindresultaat ziet er fantastisch uit. Uiteindelijk is het bankje klaar in 2020 en staat hij bij de ingang van het appartementengebouw. Hier wacht men op de taxi of men zit even een praatje te maken met een passant.


P.S. Er staan in deze plaats nog meer bankjes. Zie ook de landkaart. Zodra ik die gefotografeerd heb zullen ze hierbij komen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.