Baarn

Baarn is een dorp, ook al heeft het rond 1350 bepaalde stadsrechten gekregen. Paleis Soestdijk, van 1937 tot 2004 de woning van kroonprinses en later koningin Juliana der Nederlanden, is in Baarn.
     Oppervlakte:         33.01 km²
     Coördinaten:        52° 13′ NB, 5° 18′ OL
     Inwoneraantal:     25.062 (jan. 2024)

Baarn - Brink

Op de Brink in Baarn is op 18 november 2021 een Social Sofa geplaatst. Wie jarig is trakteert, deze Social Sofa was een cadeau van de 65-jarige Rotary Baarn-Soest, en werd geopperd door Rotary lid Hellen Röell. In het ontwerp komt het torentje van het voormalig markante badhotel van Baarn voor. Op de achterzijde een kleine knipoog naar Escher. Het ontwerp is gemaakt door Frédérique Gosling, een van de Rotary leden. Socialsofa heeft het ontwerp aangepast zodat het op de betonnen bank gemozaïekt kon worden. Het mozaïeken is door Baarnaars gedaan in de maanden oktober en november. Hierbij kon ruimte gebruikt worden van woonwarenhuis Nijhof. Er kon maximaal met acht personen tegelijk gemozaïekt worden. Tevens was er dagelijks een 'captain' van de Rotary aanwezig. Deze was aanwezig om iedereen wegwijs te maken en te begeleiden bij het mozaïeken. Bijna honderd mensen hebben mee gemozaïekt aan deze Social Sofa.

In eerste instantie was hij aan het begin van de Laanstraat geplaatst, in overleg met de gemeente, uiteindelijk zou hij op de brink geplaatst worden. Die zou eerst nog een keer heringericht worden. Momenteel staat hij nog steeds pal naast het gemeentehuis in de Laanstraat. Leden van de fractie van Voorbaarn zitten elke eerste dinsdag van de maand op de Social Sofa. Ze bespreken daar zeer verschillende thema's, vragen en klachten van inwoners.


Baarn - Zandheuvelweg

Deze Social Sofa staat voor de deur van het zwembad. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.