Harmelen

Harmelen is een dorp in de gemeente Woerden in de Nederlandse provincie Utrecht. Het dorp wordt doorsneden door de Leidse Rijn, die overgaat in de Oude Rijn. Tevens grenst het aan de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern. Huis Harmelen is een voormalig kasteel en ridderhofstad uit 1295 dat in 1672 werd verwoest en in de twintigste eeuw herbouwd. Het dorp is ontstaan rondom de middeleeuwse kerk. Station Harmelen is een voormalig spoorwegstation. De meest dramatische dag in de historie van Harmelen is de treinramp op 8 januari 1962.
     Oppervlakte:         23.75 km²
     Coördinaten:        52° 5′ 22″ NB, 4° 57′ 39″ OL
     Inwoneraantal:     8.190 (jan. 2021)


Harmelen - Uitweg

In 2012 heeft Vallen Living, een interieur en design winkel uit Harmelen, een Social Sofa aangeboden aan de Woerdense gemeente. Er is een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp. Op 18 december van dat jaar werd bekend gemaakt van wie het winnende ontwerp was. Elvira Broertjes die de ontwerpen mee beoordeelt, heeft zei: "Er waren zoveel leuke inzendingen, was moeilijk kiezen! Leuk om te doen, bedankt!". Het winnende ontwerp was van Gerrie den Engelsman-Geurtsen. Het thema van de bank is: 'Jij en ik samen'. Op 7 september 2013 is de Social Sofa onthuld door Burgemeester Molkenboer. Dit na het openingswoord van Burgemeester Molkenboer, Martijn Haaksman van Vallen Living en ontwerpster Gerrie den Engelsman-Geurtsen. Deze prachtige bank staat aan de kruising uitweg/kalverstraat in Harmelen. Tegenover het zorgcentrum!


Reactie plaatsen

Reacties

Bas
5 maanden geleden

Dag,

Mag ik u heel vriendelijk verzoeken of u misschien een linkje naar onze homepage wilt plaatsen, zodat Vallen Living in bovenstaand verhaal klikbaar wordt?
Onze homepage is www.vallenliving.nl

Alvast vriendelijk dank!