Woerden

Woerden is een stad en gemeente in het westen van de Nederlandse provincie Utrecht, in het oosten van het Groene Hart van Holland, de groene zone omsloten door de Randstad. Buiten de bebouwing bestaat Woerden voor een groot deel uit weilanden en akkers. De gemeente Woerden is omringd door de gemeenten (met de klok mee, begin noord) De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht, Montfoort, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk en Nieuwkoop. De gemeente bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld.
     Oppervlakte:         99.92 km²
     Coördinaten:         52° 5′ NB, 4° 53′ OL
     Inwoneraantal:      38.310 (januari 2021)


Woerden - Barwoutswaarder

Op vrijdag 21 maart 2014 werd de kale betonnen bank van zo'n 1700 kg, afgeleverd. Het is de basis voor de eerste Social Sofa in Woerden. De plek waar hij uiteindelijk komt te staan is dan al bekend. Op een prachtige plek aan het Jaagpad, met fraai uitzicht over de Oude Rijn. Gelukkig hadden zich al veel vrijwilligers aangemeld. Op de volgende dag is Studio 136 gestart met deze kopgroep met het mozaïeken van een Social Sofa. Het ontwerp is gemaakt door Ell-is die met de studio samenwerkt. Veel gezellige uurtjes zijn met buren en vrienden van de Studio doorgebracht om de betonnen bank van de stukjes mozaïeksteentjes te voorzien. En vijftien dagen later werd het laatste mozaïeksteentje trots geplakt. Een paar dagen later werd hij gevoegd.

Op vrijdag 11 april 2014 is deze geplaatst aan het Jaagpad en om 17:00 uur feestelijk onthuld door wethouder van Tijl. Nu de bank er staat ziet men vanuit Studio 136 dat veel mensen stoppen om een selfie te maken, de dag overdenken, een broodje te eten of om elkaar te ontmoeten. Precies het doel van (de) Social Sofa. Studio 136 is trots en erg enthousiast met het eindresultaat.


Woerden - Gardameer

In juli 2016 weet Studio 136 te melden dat de tweede Social Sofa voor Woerden een feit gaat worden. De bank is aangebonden door projectontwikkelaar Heywaal. Het ontwerp van Ell-is was al klaar en de eerste vrijwilligers hadden zich al aangemeld. Op 30 augustus werd de betonnen bank geleverd. Al veel bewoners van de nieuwbouwwijk Waterrijk hadden zich nog aangemeld na de eerste bekendmaking. Op 3 september werd een begin gemaakt met het echte mozaïeken. Het optekenen van het ontwerp was klaar en het glasmozaïek was al uitgezocht. Studio- 136 vond het erg leuk om te zien hoe toekomstige buren kennismaken terwijl ze bezig zijn met het mozaïeken. De bank werd mooier en mooier en iedereen steeds enthousiaster. Om zeker te zijn dat in de eerste week van oktober de Social Sofa klaar zou zijn, heeft men extra hulp ingeschakeld. Men heeft extra momenten ingelast waarop gemozaïekt werd. Op 20 september is men erg enthousiast. Op de bank zijn zeilbootjes te zien die op de plas varen. De spiegeling van de bootjes is goed te zien in het mozaïekwerk. Dit was een lastig karweitje, maar het is mooi gelukt. In de laatste week november en begin december kregen de eerste bewoners hun sleutel van de woning. Als kers op de taart werd op 10 december 2016 de Social Sofa onthuld door wethouder Ivo ten Hagen samen met de bewoners van het Heywaal project in Waterrijk.


Woerden - Pompmolenlaan

Op het terrein van Solar Art staat ook een Social Sofa, en wel een Solar Divan. Een divan met een zonnepaneel. Ook het ontwerp voor deze derde Social Sofa in Woerden is gemaakt door Ell-is.  In de coronatijd is hij gemozaïekt.14 december 2020 werd hij gevoegd. Deze Social Sofa is op 19 maart van 2021 op zijn eindbestemming komen te staan. De foto's voor deze website moeten nog gemaakt worden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.