's-Heer Arendskerke

's-Heer Arendskerke is een dorp in de gemeente Goes, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het was in de vorige eeuwen nog een belangrijk dorp. In 1872 werd station 's-Heer Arendskerke geopend. Dit werd in 1946 gesloten. Anno 2005 was het dorp met ruim 1300 inwoners in vergelijking met vele andere nog maar bescheiden in omvang en voor een flink deel van haar voorzieningen (onder andere winkels, onderwijs en theater) afhankelijk van onder andere Goes en het nabijgelegen Heinkenszand.
     Oppervlakte:         8.32 km²
     Coördinaten:        51° 30′ NB, 3° 49′ OL
     Inwoneraantal:     1.705 (jan. 2021)


's-Heer Arendskerke - Slotstraat

Op 27 augustus 2014 in de avond was het zover, de Social Sofa waar maanden aan gewerkt was werd onthuld. De buurtbank heeft een uniek mozaïekwerk gekregen. De kinderen uit het dorp hebben het ontwerp gemaakt wat nu op de Social Sofa staat. De kinderen van basisschool de Schengehof hebben tekeningen over hun woonplaats gemaakt. Van al die tekeningen is een collage voor het mozaïekwerk gemaakt. Omdat het niet lukte een verwarmde ruimte te vinden is men een paar maanden later begonnen met het mozaïeken. Men kon uiteindelijk in de loods van Brandbeveiliging Van der Scheer terecht. Twaalf vrijwilligers zijn er gezocht, waarvan twee gevraagd werd om het werkproces te 'coachen'. Uiteindelijk zijn het er vijftien geworden. Jannie Verwei van het Overlegorgaan 's-Heer Arendskerke heeft het project begeleid. 

Hij is geplaatst bij het nieuwe Zorgcentrum Poelwijck. Het idee komt van zorgorganisatie SVRZ. Het project is bekostigd door Poelwijck en het Overlegorgaan 's-Heer Arendskerke. Dit was de eerste Social Sofa die in Zeeland gemaakt en geplaatst is.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.