's-Heer Hendrikskinderen

's-Heer Hendrikskinderen is een dorp in de gemeente Goes, in de Nederlandse provincie Zeeland. Tot 1857 was 's-Heer Hendrikskinderen een aparte gemeente, op 2 oktober van dat jaar ging deze op in de gemeente 's-Heer Arendskerke.  dat het is gesloopt.
     Oppervlakte:         9.52 km²
     Coördinaten:        51° 30′ NB, 3° 52′ OL
     Inwoneraantal:     1.104 (jan. 2021)

Vroeger heeft er een mottekasteel ten zuidoosten van de kerk gelegen en ten zuiden van de in 1147 aangelegde ringdijk bevond zich kasteel Heer Hendriksburg, ook wel Huis te Werf genoemd. Het kasteel is vermoedelijk gesticht door een van de leden van de familie Van Schenge. Het kasteel, dat in de Kerkhoek gelegen was, werd in de 18e eeuw herberg. In 1803 bevond het zich in zo'n desolate toestand,


's-Heer Hendrikskinderen - Te Werfstraat

Ter ere van het 750-jarig bestaan van de plaats 's-Heer Hendrikskinderen is de Social Sofa gekomen. Het ontwerp bestaat aan de voorzijde uit o.a. een kasteel zoals dat, rond 1400, aan het begin van het dorp gestaan heeft. Aan de achterkant staan een vijftal personen die in het verleden belangrijk voor Zeeland zijn geweest zoals o.a. Jacoba van Beieren. De Social Sofa is geplaatst tegen over het Heer Hendrikshuis. Op woensdag 24 mei 2017 heeft de onthulling plaatsgevonden. Deze werd verricht door wethouder Loes Meeuwisse onder toeziend oog van mevr. de Jonge, de oudste inwoonster van het dorp.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.