Waddinxveen

Waddinxveen is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland op korte afstand van Gouda. Het dijkdorp ontstond in de 13e eeuw als veenontginning op de westoever van de Gouwe. Waddinxveen is vooral bekend vanwege de hefbrug uit 1936 over de Gouwe.
     Oppervlakte:          29.40 km²
     Coördinaten:          52° 2′ NB, 4° 38′ OL
     Inwoneraantal:      31.382 (januari 2022)

Waddinxveen is vooral bekend vanwege de hefbrug uit 1936 over de Gouwe. Verder staat Waddinxveen van oudsher bekend om de meubelmakers en stroopwafelbakkerijen.

In het zuiden van de gemeente ligt een deel van de Zuidplaspolder. In het noorden vormt het Gouwebos en het natuurgebied de Voorofsche Polder een groene zone tussen Waddinxveen en Boskoop. In het uiterste zuiden ligt rondom een veenplas het Natuurgebied 't Weegje met voet-, fiets- en natuurpaden.


Waddinxveen - Gouweplein

Na een wens van WadCultureel, kwam de mozaïekbank tot stand. Rabobank Gouwestreek heeft deze bank financieel mogelijk gemaakt. Op 13 september 2014 wordt tijdens Wadcultureel de Social Sofa tijdens een workshop al gedeeltelijk bekleed. Op 21 november 2014, de “Dag van Cultuur”, werd de bank onthuld door wethouder Martijn Vroom. In eerste instantie werd deze bank aan de ander kant van het Gouwplein geplaatst, maar is laat verplaatst naar zijn huidige plek voor Cultuurhuys de Kroon.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.